Protix wint prijs voor een van de meest veelbelovende technologiepioniers ter wereld

News item 06 augustus 2015

Twee Nederlandse bedrijven horen bij veelbelovende technologiepioniers

Twee Nederlandse start-ups zijn door het World Economic Forum (WEF) geselecteerd als meest veelbelovende technologiepioniers ter wereld. Dat maakte het WEF woensdag bekend. De gelukkigen zijn Protix Biosystems, dat insecten kweekt op plantaardig afval en verwerkt tot diervoeding voor de kweekindustrie, en Plant-e, dat elektriciteit maakt uit planten.

Uit een wereldwijd aanbod van meer dan 500 technologiestarters werden Protix en Plant-e met 47 andere bedrijven gekozen tot veelbelovende pionier. De Nederlandse start-ups krijgen de prijs vanwege de positieve en potentieel grootschalige impact die hun product op de samenleving kan hebben. De prijs houdt in dat ze toegang krijgen tot het netwerk van het forum, dat tot de meest invloedrijke netwerken van de wereld wordt gerekend. Ook worden ze uitgenodigd voor de jaarlijkse WEF-top in het Zwitserse Davos en in Dalian, China.

Goed klimaat

Volgens Fulvia Montresor, hoofd technologiepioniers bij het WEF, is het klimaat voor innovatieve bedrijven in Nederland goed. ‘In Nederland is veel talent aanwezig, Nederland is gericht op innovatie en heeft vergeleken met andere Europese landen veel venture capital beschikbaar.’ Protix is blij met de prijs. ‘Het is een fantastische erkenning van onze bijdrage aan een betere wereld’, zegt medeoprichter Kees Aarts van Protix. De in 2009 opgerichte onderneming exploiteert op dit moment de eerste commerciële fabriek in Dongen en gaat uitbreiden naar ChiliBack


Share this article:

Contact us

Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen
T 020 3032071
E info@shiftinvest.com
KvK: 61295922

Powered by The Dare Company